Home » D:News » Colectiile particulare de fosile trebuie sa fie publice

Colectiile particulare de fosile trebuie sa fie publice

Colectiile particulare de fosile trebuie sa fie publice
Publicat: 05.06.2009
Descoperirea deja celebrei Ida, fosila care poate rescrie teoria evolutiei umane, a produs un adevarat cutremur in lumea stiintei, mai ales ca este vorba de un exemplar total necunoscut al unei specii care face trimitere direct la specia umana. Cu toate acestea, fosila a zacut timp de aproape 25 de ani intr-o colectie particulara fara ca nimeni sa aiba habar de importanta ei covarsitoare.

Daca valoarea Idei este de necontestat, ideea descoperirii in sine ridica o intrebare esentiala. Oare cate astfel de fosile continua sa existe in colectiile particulare? Intr-o atare afacere, fosilele aduc sume uriase celor care le vand, iar cumparatorii sunt, de multe ori, interesati doar de banii pe care le pot aduce acestea la o noua vanzare. Drama este ca lumea stiintifica habar nu are de existenta lor, iar consecintele unor asemenea practici sunt evidente.

„Pentru un paleontolog, Graalul este reprezentat de acele fosile care pot fi considerate „verigi lipsa”, si care aduc ceva inedit in stiintele care sustin evolutia. O fosila asa cum ezte Ida, care poate deschide ferestre nebanuite catre trecut, este nedrept sa ramana ascunsa de ochii publicului si ai cercetatorilor. Trebuie sa facem tot posibilul pentru ca aceste vestigii sa nu mai ramana incuiate cine stie prin ce camere obscure, departe de public si de lumea stiintei”, afirma Dr. Neville Hollingworth, renumit paleontolog britanic.

Sursa:Independent

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase